Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@04:32:14 GMT

گسل تبریز، بزرگترین خطر بالقوه این شهر

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۹۱۹۶

گسل تبریز، بزرگترین خطر بالقوه این شهر

مدیرکل مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال باختری گفت:  گسل تبریز، بزرگترین مخاطره بالقوه در تبریز است که هر آن ممکن است این شهر را نابود کند.

به گزارش جماران، عبدالحمید سرتیپی در جلسه شورای اداری شهرستان تبریز، گفت: گسل تبریز نه تنها در خاورمیانه بلکه در کل دنیا به عنوان یک گسل شناخته شده در تمام آکادمی‌ها و دانشگاه‌ها مطرح می‌شود که طی ۳۵۰۰ سال اخیر بارها شهر تبریز را زیر و رو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص دلیل ایجاد زمین لرزه در گسل تبریز، افزود: صفحات عربی که به سمت ایران حرکت می‌کند در اثر فرورانش به صفحه فلات ایران باعث فشردگی و حتی شکستی تا چند متر می‌شود و در نتیجه زلزله در جهت جبران این شکستی‌ها رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: سه مولفه کلیدی در رخ دادن زمین لرزه‌ها وجود دارد که شامل موقعیت مکانی، بزرگی و زمان می‌شود، در کشور دو مولفه مکان و بزرگی زمین لرزه احتمالی را می‌توان با بررسی تاریخ زمین‌لرزه‌ها و مطالعات دیرینه شناسی و ... با قاطعیت جواب داد اما زمان رخ دادن زمین لرزه قابل پیش بینی نیست.

سرتیپی با اشاره به افزایش خطر گسل تبریز، گفت: هر زمین لرزه‌ای در طول ۳۰۰ سال گذشته توانسته جابجایی چهار متری را در صفحه زمین شناختی ایجاد کند که فوق العاده خطرناک است.

وی افزود: تمامی گسل‌های اصلی و فرعی بر روی شهرستان تبریز شناسایی شده و به صورت شناسنامه دار وجود دارند.

وی با تاکید بر عدم ساخت و ساز در حریم گسل، اظهار کرد: گسل تبریز در طی سه ماه گذشته، فعالیت درجه یک خود را آغاز کرده اما نمی‌توان زمان دقیق زمین لرزه را گفت.

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال باختری، گفت: هدف ما این است که یک سری مطالعات کامل ژئوفیزیک انجام بدهیم تا نرخ لرزش برای هر گسل و حریم گسل مشخص شود.

وی ادامه داد: یکی از مصوبات در  زمان وقوع زمین لرزه اهر و ورزقان احداث یک مرکز پیش نشانگر در تبریز بود که اکنون تمام مقدمات آن فراهم شده است، این مرکز با استفاده از امواج الکترومغناطیس پیش از زمین لرزه علائم رخ دادن آن را مشخص می‌کند.

اخبار مرتبط زلزله در آذربایجان شرقی آخرین اخبار از زلزله 6.5 ریشتری استان های غرب کشور

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا زلزله تبریز گسل تبریز سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی گسل تبریز زمین لرزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۹۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز کشت نیشکر در استان گفت: همه ساله ۲۹ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت نیشکر می‌رود.

او با بیان اینکه شهرستان‌های صومعه سرا و لنگرود قطب تولید نیشکر در گیلان هستند، افزود: زمان کشت این محصول از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و زمان برداشت آن در آذر ماه هر سال است و فرآوری تا دی ماه ادامه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین تصریح کرد: نیشکرکاران در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول از هیچ‌گونه سم و کودی استفاده نمی‌کنند.

به گفته محمدی، شکر سیاه تولید شده از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می‌شود.

او همچنین گفت: استان گیلان حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر دارد و روش پخت شکر سیاه به صورت سنتی در کارگاه‌های محلی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: سال گذشته به ازای هر هکتار ۱۴۰۰ کیلوگرم شکر خشک به ارزش اقتصادی ۹۵ میلیارد ریال تولید شد. 

محمدی تصریح کرد: شکر سیاه، دوشاب و کف شکر از جمله تولیدات نیشکرکاران با استفاده از محصول برداشت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • کاپیتان استقلال برابر تراکتور بازی می‌کند